ROLUL PROIECTELOR CU FINANTARE EUROPEANA IN PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA UNEI EDUCATII INCLUZIVE

TITLUL PROIECTULUI: “Profesori buni pentru copii fericiți”
Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
ID PROIECT: POCU/73/6/6/105374

In data de 23 mai 2019, in intervalul 16.00-17.00, prin intermediul aplicatiei Skype a avut loc dezbaterea cu titlul ”ROLUL PROIECTELOR CU FINANTARE EUROPEANA IN PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA UNEI EDUCATII INCLUZIVE”.

Cu acest prilej, au fost prezentate obiectivele, activitatile realizate, precum si principalele rezultate, inregistrate pana in prezent, ale unui proiect de succes „Adaptive Personalized System for Creating Expression Tools in Social Inclusion of Learners with Verbal Communication Disabilities/TESI” (Erasmus+, cod 592177-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-IPI-SOC-IN), implementat în parteneriat de catre 8 instituţii de învăţământ superior şi preuniversitar din Spania, Polonia, Bulgaria, Grecia şi Croaţia si Romania (Universitatea din Craiova și Scoala Gimnazială Speciala ”Sf. Mina” din Craiova).

Prezentarea proiectului TESI a fost realizata de catre Maria-Cristina CONSTANTINESCU – Director Scoala Gimnaziala Speciala ”Sf. Mina” din Craiova si Veronica JIROVEANU – profesor de psihopedagogie speciala, Scoala Gimnaziala Speciala ”Sf. Mina” din Craiova.

Evenimentul a continuat cu discutii pe tema proiectelor cu finantare europeana in domeniul educatiei incluzive si a parteneriatelor ce pot fi dezvoltate, in acest sens, la nivelul institutiilor de invatamant preuniversitar din Jud. Valcea
La dezbatere au participat membri ai Retelei Profesionale, reprezentanti ai scolilor partenere in Reteaua Profesionala din jud. Valcea, reprezentanti ai CJRAE Valcea, experti accesare fonduri si implementare proiecte cu finantare europeana.

Imagini de la dezbatere:

Share: