Iarna este anotimpul care are cele mai frumoase sărbători. Sărbătorile de iarnă sunt fantastice pentru că ne unesc, ne fac mai buni, mai fericiți. La aceste sărbători ne adunăm cu toată familia la masă și petrecem. De sărbători dăruim bucurii, fapte bune, cadouri din inimă oamenilor care ne și le  creează o senzație neobișnuită, de recunoștință. Aceste sărbători sunt benefice pentru noi deoarece ne incărcăm cu energie pozitivă.

Copilul, încă de mic, vine în contact cu realități, simboluri şi manifestări religioase ale căror semnificatii simple, pe întelesul lor este bine să le cunoască. Educația începe în familie, apoi în scoală unde își formează deprinderi de conduită, învată să-si manifeste sentimentele.

Milostenia, blândeţea, recunoştinţa, cinstea şi dreptatea sunt însuşiri pe care ‘’omul’’ le dobândeşte încă de pe băncile şcolii, în colectivitate, iar noi suntem datori să le implementăm pentru a avea o lume mai bună.

În acest an școlar am demarat un proiect educațional în parteneriat cu alte două unități școlare  – ”Dăruiește din inimă!”. Astfel, am  încercat să sădim în sufletele pline de candoare ale copiilor iubire pentru Dumnezeu și semeni.

Prin realizarea și implementarea acestui proiect am dorit șă creăm punți de legătură între elevi din diverse medii sociale, să fim ”magici” cu ajutorul colindelor si al micilor cadouri oferite.

Odată realizat proiectul:

  • elevii au conştientizat cât de importante sunt valorile cultural-naţionale, au învățat să respecte importante valori morale cum ar fi: punctualitatea, adevărul, disciplina, respectul faţă de aproapele nostru, ajutorarea celui aflat în dificultate,  și-au însușit  îndatoririle pe care le au față de ei  înșiși, față de ceilalți și față de tot ce-i înconjoară, pentru a deveni  buni creștini.
  • cadrele didactice au deprins noi abilităţi în planificarea şi managementul proiectului.
  • atât cadrele didactice cât şi elevii au dobândit noi abilităţi relevante, atât pentru viaţa profesională, cât şi pentru cea personală, precum  abilităţi de comunicare şi prezentare, luarea deciziei, creativitate, munca în echipă şi solidaritate. Cadrele didactice  au stimulat interesul elevilor pentru cunoaşterea, promovarea şi păstrarea unor obiceiuri şi tradiţii creştine autentice, Ideea dezvoltării profesionale şi cea a reuşitei au determinat o motivaţie crescută şi satisfacţie pe măsură.
  • părinţii au beneficiat de sporirea interesului copiilor pentru cunoaşterea, promovarea şi păstrarea unor obiceiuri şi tradiţii creştine autentice, a motivaţiei acestora şi reuşitei şcolare

Share: