TIMLOGO – cea mai mare platforma de logopedie din Romania, platforma educațională ce îmbină cu succes metodele și pașii terapiei logopedice clasice, cu stilul dinamic și interactiv al softurilor educaționale.

Platforma TIMLOGO nu înlocuiește intervenția specialistului logoped, ci o completează, permițându-i acestuia să diversifice activitățile din cabinet sau chiar să reia anumite exerciții, sub o altă formă.

Încă de la accesarea unui modul din platforma TIMLOGO, se pot observa beneficiile pe care aceasta ni le oferă:

  • În secțiunea pentru copii, utilizatorului i se oferă un cadru „de poveste”, în sensul că tot conținutul specific este dezvoltat în jurul unei povești și a unor personaje. Astfel, utilizatorul se indentifică cu personajul prin prisma tulburării sale de limbaj și își dorește să vada evoluția acestuia, motiv pentru care își dorește să parcurgă toți pașii din cadrul unui modul. De asemenea, copilul are posibilitatea să corecteze, împreună cu personajul, sunetul deficitar.
  • Un alt aspect important al platformei TIMLOGO îl reprezintă elementele grafice care susțin și completează atât povestea în sine, cât și exercițiile specifice terapiei logopedice. Paleta coloristică, decorurile diverse, stilul grafic, scurtele animații ale personajelor sunt motivante și stimulante pentru copii, reușind să capteze atenția acestora în scopul dorit de logoped sau părinte.
  • Utilizarea tehnologiei în terapia logopedică este benefică și datorită funcționalităților pe care platforma TIMLOGO le oferă utilizatorului – posibilitatea de a înregistra sunetul, silaba sau cuvântul dorit, de a-și asculta și salva propria înregistrare și de a face o autoevaluare a pronunției proprii, copilul validându-se singur.

Platforma poate fi accesata aici:

https://www.timlogo.ro/

Share: